• Eva Arnesen

Ble ikke ferien sånn du hadde planlagt?

De aller fleste ser fram til ferie med familien. Mor, far, bror 5 år, bror7 år og søster 9 år. Mor og far har planlagt ferien i lang tid, brukt masse penger på riktig chartertur og pakket med seg norske matvarer for å unngå hungersnød.

Nå skal det koses i 14 dager. Alle skal være lykkelige og mor og far skal komme hjem med oppladede batterier.


Vel.. det kan være et fint bilde å dele på facebook, men sannheten har kanskje vært en annen? Jeg vet iallfall med meg selv at ferie i 14 dager med mann og barn ikke går knirkefritt. Når moroa starter på Gardermoen så kan man kanskje få et lite hint om hva som venter.

"Jeg skal sitte ved vinduet."

" NEI! MAMMMAAAAA! Du sa jeg skulle sitte ved vinduet."

" Slapp av..vi finner ut av det. Det eneste jeg vet er at mamma skal sitte i midten.Mellom dere. For flyfreden sin skyld."


Søskenkjærlighet.

Hvorfor kan de ikke bare være venner?


"Ekte kjærlighet kommer ikke uten ekte krangel. Veien til kjærlighet går via grenser." Det har jeg fra en kjent familieterapeut.

Det er noe i det som kan gi litt trøst når kranglingen er som verst. Det finnes grader av søskenkrangling også. Noen må oppsøke profesjonell hjelp fordi kranglingen er så alvorlig.

Men de fleste av oss opplever den "vanlige" kranglingen. Den kan være slitsom nok og få hvem som helst til å føle seg mislykka som foreldre.


Ferier vi så for oss at vi skulle komme hjem uthvilt fra - viste seg å være ferien man trengte en ferie fra:-)

Så mitt råd til de som sliter med søskenkrangling, trassalder og våkenetter - vent med de dyreste og lengste feriene til barna er litt eldre.

Ferien skal være for alle. Ikke en utslitt mor og far som ofrer en arm for at barna skal ha det fint. Er det flere her som har sovet på en vond ekstraseng fordi minsten absolutt vil sove på din plass?

Alt for husfreden..samme om vi ikke sover noe særlig:-) Vi er skrudd sammen sånn at så lenge barna våres er blide, fornøyde og lykkelige så er vi villig til å tilrettelegge alt vi kan.


Det er bare det at vi er utslitt når ferien er over:-)
35 visninger
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Twitter Icon