• Eva Arnesen

Du gjør ungene dine evneveike!

Ja.. det var en klar beskjed jeg fikk høre for noen dager siden. Kommentaren kom fordi jeg sa til ei jeg snakket med i telefonen: " Jeg skifter på sengene. Snart ferdig med sengene til de store gutta også."


Med rette fikk jeg passet mitt påskrevet.. de eldste gutta klarer å skifte på senga selv. Hvis de ikke kan det så bør de lære det.

Det er som regel den kommentaren jeg ofte får høre.

"Du trenger ikke gjøre alt. Gutta er store nok til å bidra. Du gjør de evneveike."


Mine gutter hjelper til mye her hjemme, men noen oppgaver har jeg tenkt at jeg skal ordne. Litt misforstått snillisme?

Jeg vasker klærne, jeg ordner matpakker og jeg skifter på senger. Hvorfor? Jeg tror det er fordi jeg alltid har gjort det, og ikke helt klart å overlate det til ungene ennå. Noe jeg innser kunne gjort ettermiddagene mine lettere.

Men jeg liker å ordne for dem.

(Satser på at de ikke leser det her. De pleier ikke bry seg så mye med skrivehobbyen til mora.)


Jeg vet jo at de snart flytter ut, og at de klarer seg helt fint.Har fått bekreftet det fra han som har flyttet til utlandet. Han kan vaske klær, han kan skifte på senga og han kan lage mat.

Han kom hjem på høstferie denne uka. Kofferten var stappfull av møkkete klær.. som han sa: det er dyrt å vaske klær så jeg tok det med meg hjem.


Gutta går på skole, trener og jobber. De kan hvis de vil. Innimellom vil de, og da rydder de gjerne ut av oppvaskmaskinen. Kan hende jeg må spørre noen ganger, men en eller annen kommer gjerne subbende ut på kjøkkenet for å gyve løs på den enorme oppgaven de tror det er å rydde ut av oppvaskmaskinen:-)


Men det er en ting jeg ikke har klart å lære dem. Og det er sko! Hvor vanskelig kan det være å flytte de skoa vekk fra dørmatta! Som regel så kommer jeg inn døra med vesker, bager poser og en hund. De skoa jeg da snubler i gjør ikke velkomsten hjem særlig trivelig.

Istad sparket jeg faktisk den ene skoen avgårde.. Messi hadde blitt misunnelig over hvor elegant jeg tuppet den innover i gangen:-)

Kanskje ikke av språkbruken som fulgte etter den skoen.. men han forstår ikke norsk så samma det..


Neste uke skal har gutta fått beskjed at det blir andre boller her.. de står faktisk i fare for å bli evneveike. Det har de fått høre:-)


"Gutter! Skift på senga sjøl ellers blir dere evneveike"

Skal si det fikk fart på sakene..not.


God helg til andre mødre og fedre som også driver med misforstått snillisme:-) Innerst inne er vi gode da.


www.instagram.com/evaarnesen1
62 visninger
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Twitter Icon