• Eva Arnesen

Er du stresset og syns tiden ikke strekker til?

Nå starter hverdagen for fullt for de fleste. Skolestart til uka. Noen har kanskje allerede startet i barnehage og skolefritidsordning.


Det er mye jeg ikke kan:-) Men hvordan komme seg gjennom hverdagen, tidsklemma og alt annet som man skal rekke uten å få et ørlite sammenbrudd. Det kan jeg gi noen tips om:-)


Jeg måtte senke standarden i forhold til hvor ofte jeg vasket. Jeg slet med støv på hjernen. Det er borte nå:-)


Jeg har ikke funnet på det selv altså, men for mange år siden fikk vi via jobb veiledning. Veiledningen gikk på hvordan klare å stå i en jobb hvor du aldri rekker alt du burde ha gjort. Den gangen jobbet jeg som saksbehandler i barneverntjenesten. Vi slet veldig med for få på jobb og konstant dårlig samvittighet for de sakene vi ikke fikk jobbet godt nok i.


Lærte meg å like høst og vinter hvor møkkete vinduer ikke syns:-)

Den følelsen er den samme jeg har når jeg ikke rekker over det jeg bør hjemme. Så for noen år siden bestemte jeg meg for å prøve det jeg lærte den gangen. Jeg har brukt det på jobb, men ikke tenkt at jeg kunne prøve det samme hjemme.


Som alenemor til fire gutter så sier det seg selv at jeg ikke rekker alt. Jeg har utrolig god hjelp av mine foreldre, og de tre eldste er såpass store at de bidrar mye. Men for noen år siden var alle i grunnskolen. Alle spilte fotball (på forskjellige lag), mange kamper og treninger i uken.


Jeg har kjørt mange mil til og fra trening, og til og fra kamper.

Men det er ikke det som dette skal handle om:-)

Poenget er at jeg ofte la meg og følte at jeg ikke hadde fått gjort noe som helst. Jeg følte at jeg ikke strakk til og at jeg bare løp fra det ene til det andre uten egentlig å slappe av.


Jeg fant ut at jeg må prøve å huske hva jeg HAR gjort, ikke hva jeg IKKE har gjort.


Jeg skrev ned for meg selv det jeg hadde gjort i løpet av dagen. Da så jeg ofte at jeg hadde gjort mye, selv om jeg ikke hadde rukket alt. Etterhvert så klarer man å være fornøyd med det man har gjort.

Det trenger ikke være store ting du skriver ned som du har gjort. F.eks: vært på jobb, handlet, satt på en vask, ryddet kjøkkenet, lest bok for minsten, tatt meg tid til å skravle med ei venninne osv.

Fokuset og stresset knyttet til det man ikke rekker blir borte. Jeg kan ikke gi en "pengene tilbake garanti", men jeg kan prøve å hjelpe deg å skifte fokus:-)

Husk også at det er ikke gjort på en dag når man først har surret seg fast i et negativt tankesett:-)


Livet..det er bare å henge seg på:-) Men du trenger ikke stresse rundt i ekspressfart.


Dette fungerer:-) Du gjør mer enn du tror i løpet av en dag:-)28 visninger
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Twitter Icon