• Eva Arnesen

Evig eies kun et dårlig rykte!

Det er fra en sang av Henning Kvitnes.

Hvorfor er det sånn? Det er så vanskelig for noen å glemme negative ting, og så vanskelig å huske på gode ting. Har du gjort noe dumt er det ofte noen som ikke vil glemme - evig eies kun et dårlig rykte.


Hvorfor er sjalusien så sterk hos noen?

De må bare finne det negative. Finner de ikke noe nytt så maler de opp igjen på det gamle.

Jeg har i en god stund nå fulgt med på et forum på Internett.

Her kan man skjule seg bak et brukernavn eller være helt anonym.

Her får B, C og D kjendiser virkelig passet sitt påskrevet. Det finnes folk rundt omkring i hele landet som aktivt leter etter ting å ta f.eks bloggere for. De mener at de gjør en viktig og god gjerning. Folkeopplysning skjuler de seg bak.

Feil reklame, for lite reklame, for mye reklame, feil merking av reklame, spre usannheter, spekulere og komme med påstander som er ganske grove.


Det finnes moderatorer som fjerner innlegg de mener er utenfor reglementet.

Men de starter bare på nytt og endrer litt på formuleringen.

Det er et fellesskap i å snakke stygt om andre.

Hvorfor i all verden er det her greit?

Vi som foreldre skal lære våre barn hvordan opptre på sosiale medier. Men jammen meg er det mange voksne som burde gått et kurs, og flere burde stått til ansvar for hva de tillater seg å skrive.

Voksne mennesker kan skrive side opp og side ned for å diskutere barn! Greta Thunberg er et barn, men mange latterliggjør hennes måte å formidle sitt budskap.

Hva er feil her?


Jeg kan ikke forstå hva et slikt forum er godt for. Er det ytringsfrihet?

Ytringsfriheten er ikke absolutt. Det finnes flere lovfestede begrensninger i ytringsfriheten, som forbud mot å fremsette trusler, ærekrenkelser, privatlivskrenkelser, trakassering og grovt pornografiske, diskriminerende og hatefulle utsagn. (SNL)


Ytringsfrihet står sterkt i samfunnet. Det er bra. Men grensene for mange er for diffuse. For eksempel:

Noen mener at de kan og bør hetse barn og unge som er opptatt av miljøet. Leste at en mann mente to jenter som laget en sang om miljøet var hjernevasket, så han syns det var innafor å kommentere det på Internett for alle å se.

Han brydde seg ikke så mye om at barna leser det.

For meg er det noe riv ruskende galt med folk!


I går skrev jeg om eksponering av barn i media. Selv om jeg mener mye om det tema så gir det meg ikke retten til å henge ut de som har tatt et annet valg.


Har du ikke noe pent å si så la vær å si noe som helst! Nå har ikke jeg blitt utsatt for dette selv, men noen jeg kjenner har fått merke hvor ondskapsfulle noen kan være over at noen stikker nesen sin fram.


Så derfor ble det:

Dagens rant🙃

69 visninger
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Twitter Icon