• Eva Arnesen

Når man føler seg under lupen..

Hvordan føle seg som en litt mislykka forelder etter et lite besøk?

Jo det fikses fort hos tannpleier for min del.

Hvis jeg vil føle meg som en elendig mamma kan jeg bare ta med barna til tannpleier. Jeg har vært noen ganger hos tannpleier de siste årene med barna. Og jeg sitter med samme følelse hver gang. En tullete tanke om at jeg har gjort en skikkelig dårlig jobb.


Jeg er uendelig glad for denne ordningen. Misforstå meg rett.

Dette handler om meg, og min egen tannlegeskrekk. Jeg har vært litt redd for å videreføre den. Jeg er livredd for ikke å passe godt nok på tennene til barna.


Jeg er ikke så glad i denne stolen.

Når poden sitter i tannlegestolen for sin første sjekk..

" Hvem pusser tenna dine da?"

"Ingen"

"Pusser du ikke tennene?"

"Jo"

"Gjør du det selv da?"

" Nei"

"Mamma hjelper deg litt?"

" Noen ganger"


Jeg kjenner stressnivået øker..

"Joda jeg pusser over HVER morgen og kveld"


Jeg blir ignorert.

Samtalen fortsetter med poden.

"Helt bakerst i tanna har du ikke pusset godt nok. Da kommer karius og baktus vet du."


Og jeg føler meg skikkelig mislykka. Jeg aner virkelig ikke hvorfor tannpleier har den virkningen på meg.

Akutt angst for å ha gjort noe galt. Noe jeg egentlig vet at jeg ikke har.

Det føles akkurat på samme måte som politiet og fartsmåling.. når du kommer kjørende og ser at politiet står der. Og ikke klarer å huske om du har holdt fartsgrensa. Et snev av panikk i det jeg ser for meg lappen ryke og en klekkelig bot til felleskassa.

Men så har jeg holdt fartsgrensa og blir vinket videre.Sånn har jeg det når jeg sitter helt ytterst på stolen og har så lyst til å hoppe inn i samtalen for å forklare at: "Jo jo.. vi pusser tenner. Ja han får fluortabletter. Ja vi skyller med fluor. Ja vi skal pusse bedre. Ja jeg skal virkelig kutte ut sukker i alt. Ja jeg skal gå ned til 80% stilling sånn at vi kan virkelig gå løs på denne oppgaven"

Ok.. det siste var kanskje en liten overdrivelse.Men jeg føler meg virkelig helt elendig av de spørsmålene og måten de blir stilt på.


Jeg kan forstå at de må og bør være oppmerksomme på tannstell hos de som ikke får den veiledningen og oppfølgingen hjemmefra.

Jeg kan til dels også forstå at dette kanskje er mine følelser for et sted jeg ikke er så glad i å være.

Men jeg hadde satt pris på at ikke samtalen tok utgangspunkt i at her skal vi avsløre dårlig tannpuss ja!


Instagram: www.instagram.com/evaarnesen1


45 visninger
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Twitter Icon