• Eva Arnesen

Polarekspedisjonen vs. barnefattigdom.

Jeg er litt frustrert! Jeg har ingen problemer med å forstå at ikke alle orker å jobbe med barnevern, syke barn eller palliativ behandling (pleie og omsorg i livets siste fase). Det er spesielt og krever en del av deg som person. Det er vondt å se at andre har det vanskelig eller opplever hendelser vi som foreldre gjør alt for å unngå at våre egne barn skal slippe å oppleve.

MEN: vi må virkelig orke å ta innover oss litt av alt det vonde og vanskelige som foregår utenfor stuedøra våres.

Jeg er absolutt for at media fokuserer på mindre alvorlige hendelser som kultur og sport. Kultur og sport er viktig for oss. Det er nødvendig for et samfunn som legger vekt på demokrati, felleskap og utvikling at vi har kultur. Det å delta i sport og kultur er uten tvil viktig for velferdssamfunnet.

Så det er ikke det jeg er oppgitt over.


Polarekspedisjonen? Jeg har alltid hatt respekt for de som lever drømmen sin og følger den.

Men for meg er denne mye omtalte ekspedisjonen så uviktig i en verden jeg vet det foregår mye trist. (Vet du ikke hva jeg henviser til? Link her. )


Barnefattigdommen i Norge øker, vold og ran utført av ungdom øker og ikke minst forrige ukes hendelser i Tromsø. Der er mor velger å ta med seg barna sine i døden. (Det minste barnet lever ennå, men er hardt skadd)


Nesten hver gang jeg klikker meg inn på en stor avis så er det bilde av skjeggete menn med snørr i barten som har de største overskriftene.


Hva er grunnen til at dette får så stor oppmerksomhet? Jeg skjønner det ikke. For meg er det et lite snev av narsissisme over det de har lagt ut på. De må gjerne gjøre det. Men ikke glem alt annet som foregår i verden da!

Jeg er mer opptatt av barn som ikke får hjelp f.eks. Men her kommer det båter, fly, busser, biler, mennesker med forsyninger og gud veit hva for å redde mennene med snørr i barten.


Hvor er hjelpa til de foreldrene som opplever at barna havner utpå med rus? De som roper om hjelp og føler seg maktesløse mens de ser på at barna forsvinner mer og mer til rusen.

Det er ikke midler nok, ikke kompetanse nok er svarene vi får.

Neivel.. det er vel lettere å hjelpe to menn som går på ski da. Er det så vondt å ta innover seg at andre har det vanskelig at vi velger å fokusere på trivielle hendelser?


Barn forteller om vanskelige ting de har opplevd til de som orker å ta det imot. Alle orker ikke å høre om vold og seksuelle overgrep. Men vi bør nok rustes opp litt mer til å tåle å ta innover oss at andre har det vondt.

Vi må orke å hjelpe mer. Jeg sier mer fordi det gjøres masse godt arbeid rundt omkring i kommunene. Det er så mange fantastiske lærere, helsesøstere, barnevernkonsulenter, politimenn, sykepleiere for å nevne noen yrker som gjør en forskjell for et annet menneske. La oss hedre dem!


La oss tørre å snakke om samfunnets bakside. Fattigdom, rus, vold. Vi må sende ut nødhjelp til de som lider under dette også!


Jeg blir provosert at hvor mye hjelp det var å oppdrive for disse to mennene. La oss håpe et foreldrepar med et alvorlig sykt barn opplever samme støtte.


Søndagens utblåsing:-)

Anbefaler alle å se tv-serien "Helene sjekker inn" på NRK. Link her.


Apropos trivielle saker.. United slo City i helga:-)340 visninger
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Twitter Icon